De meeste sapjes die je in de winkels of online vindt hebben speciale bewaartechnieken ondergaan. Zo heb je vb pasteurisatie & pascalisatie om verse producten langer te bewaren.

Bij pasteurisatie worden producten snel tot het kookpunt verhit om de bacteriën te vernietigen waardoor ze langer als een jaar goed blijven. Dus ook de goede bacteriën en voedingstoffen die juist zo’n gunstig effect op onze gezondheid hebben.

Bij pascalisatie ofwel ook ‘HPP’ worden de producten onder heel grote atmosferische druk geplaatst waardoor de producten 2 weken tot 3 maand bewaard kunnen worden. Doordat er geen verhitting plaatsvindt blijven vitamienen beter bewaard en kunnen sapjes de claim koudgeperst kunnen dragen. Spijtig genoeg worden ook hierbij de enzymen en bacteriën gedeactiveerd. En laat deze nu net de bouwstenen voor een goede gezondheid zijn waar we vandaag zo’n groot tekort aan hebben. Bedrijven zijn ‘nog’ niet verplicht HPP te vermelden op hun producten. Laat je dus niet automatisch bedriegen door de laag geprijsde sapjes en smoothies in de winkelrekken die langer houdbaar zijn.

Onze Filoesofie, is het meest gezonde sap persen. Daarom zijn onze sapjes 100% rauw, boordevol vitamienen, fytonutriënten, goede bacteriën en enzymen. Alsof je het net zelf geperst hebt. Proef het verschil!