Onze Filoesofie is om de gezondste sapjes te persen met de gezondste en zoveel mogelijk lokale producten tegen een betaalbare prijs. Daarom zullen we steeds de meest hoogwaardige ingrediënten kiezen vaak met biolabel maar ook niet altijd. In onze jarenlange zoektocht naar de gezondste producten is onze keuze gevallen om niet een 100% biolabel na te streven. Juist omdat we geloven dat vb. biologisch ingevlogen venkels uit Italië via de gespecialiseerde biologische groothandel niet gezonder, of ecologischer zijn dan de venkel recht van Boer Bart zijn veld. Om maar van de kwaliteit te zwijgen.

Het is Boer Bart zijn echte passie om de meest gezonde & heerlijke groenten te kweken. Hij heeft geen ambitie om een biolabel na te streven omwille van de strenge, dure en soms dubieuze regulaties. Als meststoffen voor zijn akker gebruikt hij al jaren een deel van de onverkochte oogst, de mest van nabije koeien en paarden en nu ook een deel van ons pulp. Met een biolabel zou dit niet zomaar mogelijk zijn, en zouden de strikte regels deze boer zijn passie indijken. Vlakbij ons juice atelier verbouwt deze fantastische boer zijn grond op een duurzame, organische en traditionele manier. Dit wil zeggen traditioneel boeren met kennis van vroeger, met de handen in de grond en GEEN pesticiden. Dankzij Boer Bart hebben wij de echte smaak van groenten en fruit terug ontdekt.

Vandaag is de algemene regulering in België zo streng en het bewustzijn voldoende groot dat producten zonder Biolabel zeker niet de gezondheid zullen schaden. Door het onderscheid Bio of niet Bio krijg je spijtig genoeg de indruk dat men spreekt van superieur of inferieur. Onze hoop is dat er binnenkort geen onderscheid meer bestaat.