Gedurende 1 of meerdere dagen drink je enkel verse groentensapjes en neem je geen vaste voeding op. Tijdens de reinigende processen van een tijdelijke detox verbeteren de algehele vitaliteit en kan je zien als een sleutel tot een gezond en gebalanceerd leven.

Volgens veel experts kunnen ontgiftingskuren helpen bij het versterken van je immuunsysteem en bij het voorkomen van bepaalde langdurige en ernstige ziektes. Ons hedendaagse dieet bevat immers te veel dierlijke eiwitten, koolhydraten, e-nummers, bestrijdingsmiddelen, suiker, zout, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. De inname van deze stoffen kan zorgen voor grote veranderingen in ons interne ecosysteem.

Door te sapvasten herstel je de balans door het lichaam enkel te voorzien van meteen opneembare brandstof, micronutriënten zoals vitamines en mineralen, plantaardige vetten, eiwitten, en aminozuren. Je geeft jouw spijsvertering even de nodige rust en je lichaam doet de rest 🙂 Namelijk je geeft je lichaam de mogelijkheid om via lever, nieren en galblaas gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Over het algemeen geeft een detox-kuur je vitaliteit een boost en vermindert het je behoefte aan snacks, alcohol en snoep en het kan zelfs een positieve invloed hebben op je slaapritme.