6. Houdbaarheid

Voeding invriezen is de oudste en meest natuurlijke bewaarmethode waarbij voedingstoffen, bacteriën en enzymen als het ware in een slaaptoestand gaan. Moderne technologie zorgt ervoor dat we het invriesproces kunnen versnellen door middel van een ‘state of the art’ shockfreezer. Met hoge snelheid wordt zeer koude lucht tot -30°C over de sapjes geblazen zodat deze supersnel tot in de kern bevriezen. Dit heeft als voordeel dat de vorming van ijskristallen beperkt wordt waardoor de smaak en voedingswaarde maximaal bewaard blijft. Cool hé? 😉

 

Category: 6. Houdbaarheid
  • Voedingstoffen zoals vitamines, enzymen en goede bacteriën zijn maximaal bewaard.
  • De smaak is superieur in vergelijking met andere sapjes in de handel, je proeft de versheid.
  • Je hebt dit ultravers sapje altijd bij de hand
  • Geen stress om tijdig je sapje op te drinken
  • Lange bewaartijd tot wel 10 maanden in de vriezer zonder kunstmatige behandelingen
  • Duurzame samenwerking met lokale boeren omdat er op het ritme van de natuur geoogst en geproduceerd kan worden

 

Category: 6. Houdbaarheid

De sapjes zijn tot 10 maanden houdbaar in het vriesvak bij <-18°C. Indien ontdooid waarbij de koude keten niet onderbroken werd (niet opgewarmd) zijn de sapjes 4 tot 5 dagen houdbaar in de koeling (<6°C). Eens ontdooid raden wij aan om niet opnieuw in te vriezen.

Category: 6. Houdbaarheid

Je kan traag of snel ontdooien:

  • Traag: Door de sapjes in de koelkast te ontdooien blijft de koude keten bewaard en is je sapje nog tot 4-5 dagen houdbaar. Afhankelijk van de temperatuur van je koelkast duurt het ongeveer 24u alvorens je sapje volledig ontdooid is.
  • Snel: Door het sapje onder stromend water te houden of in de gootsteen in ruim lauw water te ontdooien kan je binnen de 15min van je sapje genieten. De houdbaarheid van 4-5 dagen is op deze manier niet gegarandeerd.
  • Tips:
    • Neem ‘s ochtends een bevroren sapje mee met je lunchpak. Zo blijft je lunch lekker koel en is tegen de middag je sapje ontdooid.
    • Bij het ontdooien in de koelkast kan er best wel wat condensatievocht lekken. Plaats je sapjes dus best op een bord of in een kom zodat het vocht wordt opgevangen.
    • Telkens als je een ontdooid sapje uit je koelkast haalt, neem er dan meteen terug een uit de vriezer voor de volgende dag. Zie het als je juice ritueel 🙂
Category: 6. Houdbaarheid

Load More