3. Sappenkuur

Vasten maakt reeds duizenden jaren deel uit van verschillende Oosterse en Westerse culturen. En met een reden. Periodiek vasten heeft immers een positieve impact op onze gezondheid. Namelijk door de opname van vaste voeding tijdelijk te onderbreken komt onze spijsvertering even tot rust en gaan de lichaamscellen als het ware in ‘repair-modus’. Zeker vandaag is dit aangeraden omdat we vaak (chemisch) bewerkt voedsel binnen krijgen en onze spijsvertering zwaar onder druk staat.

Category: 3. Sappenkuur

Gedurende 1 of meerdere dagen drink je enkel verse groentensapjes en neem je geen vaste voeding op. Tijdens de reinigende processen van een tijdelijke detox verbeteren de algehele vitaliteit en kan je zien als een sleutel tot een gezond en gebalanceerd leven.

Volgens veel experts kunnen ontgiftingskuren helpen bij het versterken van je immuunsysteem en bij het voorkomen van bepaalde langdurige en ernstige ziektes. Ons hedendaagse dieet bevat immers te veel dierlijke eiwitten, koolhydraten, e-nummers, bestrijdingsmiddelen, suiker, zout, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. De inname van deze stoffen kan zorgen voor grote veranderingen in ons interne ecosysteem.

Door te sapvasten herstel je de balans door het lichaam enkel te voorzien van meteen opneembare brandstof, micronutriënten zoals vitamines en mineralen, plantaardige vetten, eiwitten, en aminozuren. Je geeft jouw spijsvertering even de nodige rust en je lichaam doet de rest 🙂 Namelijk je geeft je lichaam de mogelijkheid om via lever, nieren en galblaas gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Over het algemeen geeft een detox-kuur je vitaliteit een boost en vermindert het je behoefte aan snacks, alcohol en snoep en het kan zelfs een positieve invloed hebben op je slaapritme.

Category: 3. Sappenkuur

Sommige mensen ervaren lichte hoofdpijn of kunnen zich lichtjes misselijk voelen tijdens het vasten. Dit is normaal en we raden aan om ook zoveel mogelijk water of kruidenthee tussendoor te drinken. Belangrijk is dat je het rustig aan doet tijdens het vasten, zodat je lichaam het reinigingswerk voor jou kan doen. Een leuk nevenverschijnsel is dat je soms ook overtollig gewicht kwijtspeelt 🙂

Category: 3. Sappenkuur

Een geslaagde D(etox)-Day start je door ‘s morgens bij het ontwaken een halve Toni-shot te verdunnen met lauw fleswater en te nuttigen op je nuchtere maag. Als ontbijt eet (drink) je 2 sapjes naar keuze, om 10-11u nog een sapje en 2 als middageten. Als 4-uurtje 1 sapje en voor het avondeten 2 sapjes. Tenslotte de notenmelk voor het slapen. Neem voldoende rust en ga op tijd slapen. Proficiat je hebt er een 24u D-Day opzitten!

Ga je voor meerdere dagen? Herhaal. Vergeet zeker niet de sapjes in de koeling te bewaren bij max 6°c en vermijd sport en zware inspanningen tijdens deze dagen.

Happy D-tox!

D-Day 24u-schema:

  • Wake up: halve Toni-shot meteen na ontwaken verdunnen met een glas lauw mineraalwater of puur voor de ‘die hards’
  • De Matcha shot vervangt je koffie
  • Ontbijt: 2 sapjes
  • 10-11u: 1 sapje
  • Middageten: 2 sapjes
  • 4-uurtje: 1 sapje
  • Avondeten: 2 sapjes
  • Voor het slapen: notenmelk

ps: Houdt je sapjes gekoeld voor optimaal behoud van de voedingstoffen, nuttig de dag voordien en nadien geen zware maaltijden, drink tussendoor voldoende water (kruidenthee mag ook), neem voldoende rust en take it smoothie. Wij adviseren je om niet langer dan 5 dagen doorlopend te sapvasten zonder akkoord of begeleiding van je arts.

Category: 3. Sappenkuur

Kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of herstellende zijn van een zware zwangerschap, eetstoornis gepaard met ondergewicht, in geval van zware medicatie. Bij twijfel consulteer dan je arts.

Category: 3. Sappenkuur

Load More