1. Sapjes

Ook wel cold pressed juice is een subtiele koude persing door middel van een ‘state of the art’ hydraulische pers, ook wel Cold Press genoemd. Deze manier van sapextractie zorgt ervoor dat al het goede zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten maximaal bewaard blijven. In tegenstelling tot sapcentrifuges & slowjuicers waar door de snelheid of extra wrijving warmte ontstaat zodat je sap sneller oxideert. Onze missie = het gezondste sap maken. De keuze was dus snel gemaakt.

Category: 1. Sapjes

De beste groenten & fruit komen uit eigen tuin, toch? Onze tuin is niet heel groot, daarom zijn we de unieke samenwerking aangegaan met Boer Bart uit Kontich. Vlakbij ons juice atelier verbouwt deze fantastische boer zijn grond op een duurzame, organische en traditionele manier. Dit wil zeggen traditioneel boeren met kennis van vroeger, met de handen in de grond en GEEN pesticiden. Dankzij Boer Bart hebben wij de echte smaak van groenten en fruit terug ontdekt.

Category: 1. Sapjes

Eerlijk is eerlijk: Op Boer Bart zijn veld staan er momenteel nog geen sinaasappelbomen en er groeit ook geen ananas, die juist zo’n heerlijke toets aan de sapjes geven. 😉 Gezien onze Filoesofie volledige transparantie is, geven we graag mee dat groenten zoals boerenkool, spinazie, venkel, selder, rode biet, gele biet, spitskool, tomaat, komkommer, munt, etc… bijna heel het jaar rond vers geoogst kunnen worden mits goede planning door Boer Bart. Voor de overige groenten & fruit richten wij ons tot Belorta ( Belgisch grootste coöperatieve groente- en fruitveiling gelegen in St-Katelijne Waver en tevens Europees marktleider waar lokale boeren onder strenge voorwaarden hun hoogst kwalitatieve oogst aanbieden)

Category: 1. Sapjes

Dit is namelijk gezonder én duurzamer, dus volledig in lijn met onze filoesofie.

Hoe gaan we te werk? Zodra de groenten en fruit op Boer Bart zijn veld op hun best zijn (dwz voldoende gerijpt en rijk aan voedingsstoffen) wordt er handmatig met de grootste zorg geoogst. Dezelfde dag worden de groenten in ons atelier even verderop (<5km) geleverd om zo meteen verwerkt te worden in de sapjes. Door de groenten meteen na de oogst te verwerken behoud je maximaal de voedingswaarde. In tegenstelling tot de meeste groenten die de vele schakels (boer > veiling > groothandel > winkel > consument) doorlopen en vaak al weken onderweg zijn waardoor ze jammer genoeg een groot deel van hun voedingswaarde verloren zijn.

Category: 1. Sapjes

Onze Filoesofie is om de gezondste sapjes te persen met de gezondste en zoveel mogelijk lokale producten tegen een betaalbare prijs. Daarom zullen we steeds de meest hoogwaardige ingrediënten kiezen vaak met biolabel maar ook niet altijd. In onze jarenlange zoektocht naar de gezondste producten is onze keuze gevallen om niet een 100% biolabel na te streven. Juist omdat we geloven dat vb. biologisch ingevlogen venkels uit Italië via de gespecialiseerde biologische groothandel niet gezonder, of ecologischer zijn dan de venkel recht van Boer Bart zijn veld. Om maar van de kwaliteit te zwijgen.

Het is Boer Bart zijn echte passie om de meest gezonde & heerlijke groenten te kweken. Hij heeft geen ambitie om een biolabel na te streven omwille van de strenge, dure en soms dubieuze regulaties. Als meststoffen voor zijn akker gebruikt hij al jaren een deel van de onverkochte oogst, de mest van nabije koeien en paarden en nu ook een deel van ons pulp. Met een biolabel zou dit niet zomaar mogelijk zijn, en zouden de strikte regels deze boer zijn passie indijken. Vlakbij ons juice atelier verbouwt deze fantastische boer zijn grond op een duurzame, organische en traditionele manier. Dit wil zeggen traditioneel boeren met kennis van vroeger, met de handen in de grond en GEEN pesticiden. Dankzij Boer Bart hebben wij de echte smaak van groenten en fruit terug ontdekt.

Vandaag is de algemene regulering in België zo streng en het bewustzijn voldoende groot dat producten zonder Biolabel zeker niet de gezondheid zullen schaden. Door het onderscheid Bio of niet Bio krijg je spijtig genoeg de indruk dat men spreekt van superieur of inferieur. Onze hoop is dat er binnenkort geen onderscheid meer bestaat.

Category: 1. Sapjes

De meeste sapjes die je in de winkels of online vindt hebben speciale bewaartechnieken ondergaan. Zo heb je vb pasteurisatie & pascalisatie om verse producten langer te bewaren.

Bij pasteurisatie worden producten snel tot het kookpunt verhit om de bacteriën te vernietigen waardoor ze langer als een jaar goed blijven. Dus ook de goede bacteriën en voedingstoffen die juist zo’n gunstig effect op onze gezondheid hebben.

Bij pascalisatie ofwel ook ‘HPP’ worden de producten onder heel grote atmosferische druk geplaatst waardoor de producten 2 weken tot 3 maand bewaard kunnen worden. Doordat er geen verhitting plaatsvindt blijven vitamienen beter bewaard en kunnen sapjes de claim koudgeperst kunnen dragen. Spijtig genoeg worden ook hierbij de enzymen en bacteriën gedeactiveerd. En laat deze nu net de bouwstenen voor een goede gezondheid zijn waar we vandaag zo’n groot tekort aan hebben. Bedrijven zijn ‘nog’ niet verplicht HPP te vermelden op hun producten. Laat je dus niet automatisch bedriegen door de laag geprijsde sapjes en smoothies in de winkelrekken die langer houdbaar zijn.

Onze Filoesofie, is het meest gezonde sap persen. Daarom zijn onze sapjes 100% rauw, boordevol vitamienen, fytonutriënten, goede bacteriën en enzymen. Alsof je het net zelf geperst hebt. Proef het verschil!

Category: 1. Sapjes

For you to decide, bedenk wel dat er voor 1 sapje van 250ml al gauw 0,5 kg fruit en groenten nodig is dat zorgvuldig geselecteerd, gewassen en ambachtelijk verwerkt wordt. Door de keten zo kort mogelijk te houden, nauw samen te werken met de boer en het ritme van de natuur te volgen drukken we reeds de kosten. 

Ons proces verbuikt natuurlijk heel wat energie, maar dat vangen we gelukkig voor een groot deel op door onze zonnepanelen.

Category: 1. Sapjes

Load More