1. Sapjes

Ook wel cold pressed juice is een subtiele koude persing door middel van een ‘state of the art’ hydraulische pers, ook wel Cold Press genoemd. Deze manier van sapextractie zorgt ervoor dat al het goede zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten maximaal bewaard blijven. In tegenstelling tot sapcentrifuges & slowjuicers waar door de snelheid of extra wrijving warmte ontstaat zodat je sap sneller oxideert. Onze missie = het gezondste sap maken. De keuze was dus snel gemaakt.

Category: 1. Sapjes

De beste groenten & fruit komen uit eigen tuin, toch? Onze tuin is niet heel groot, daarom zijn we de unieke samenwerking aangegaan met Boer Bart uit Kontich. Deze fantastische boer verbouwt zijn grond op een duurzame, organische en traditionele manier. Dit wil zeggen traditioneel boeren met kennis van vroeger, met de handen in de grond en GEEN pesticiden. Dankzij Boer Bart hebben wij de echte smaak van groenten en fruit terug ontdekt.

Category: 1. Sapjes

Eerlijk is eerlijk: Op Boer Bart zijn veld staan er momenteel nog geen sinaasappelbomen en er groeit ook geen ananas, die juist zo’n heerlijke toets aan de sapjes geven. 😉 Gezien onze Filoesofie volledige transparantie is, geven we graag mee dat groenten zoals boerenkool, spinazie, venkel, selder, rode biet, gele biet, spitskool, tomaat, komkommer, munt, etc… bijna heel het jaar rond vers geoogst kunnen worden mits goede planning door Boer Bart. Voor de overige groenten & fruit richten wij ons tot Belorta ( Belgisch grootste coöperatieve groente- en fruitveiling gelegen in St-Katelijne Waver en tevens Europees marktleider waar lokale boeren onder strenge voorwaarden hun hoogst kwalitatieve oogst aanbieden)

Category: 1. Sapjes

‘s Avonds levert Boer Bart zijn verse oogst aan die de volgende ochtend meteen tot sap geperst wordt. Diezelfde avond of de dag nadien levert onze sapjesman meteen uit waarna de sapjes nog 4 dagen (in de koelkast < 6°) of 3 maand (in de vriezer < -18°) bewaard kunnen worden. Met heel veel trots kunnen zeggen, dat deze korte cyclus van het veld tot de consument UNIEK is. Fruit en groenten via de groothandel of supermarkt leggen een veel langere weg af waardoor het voedingsgehalte beduidend lager ligt en er houdbaarheidstrucjes worden toegepast.

Category: 1. Sapjes

Onze Filoesofie is om de gezondste sapjes te persen met de gezondste en zoveel mogelijk lokale producten tegen een betaalbare prijs. Daarom zullen we steeds de meest hoogwaardige ingrediënten kiezen vaak met biolabel maar ook niet altijd. De keuze om niet een 100% biolabel na te streven is omdat we geloven dat vb. biologisch ingevlogen venkels uit Italië via de gespecialiseerde biologische groothandel niet perse gezonder, of ecologischer zijn dan de groenten van Boer Bart zijn veld. Het is Boer Bart zijn echte passie om de meest gezonde & heerlijke groenten te kweken. Hij heeft geen ambitie om een streng biolabel na te streven omwille van de strenge regulaties. Als meststoffen voor zijn akker gebruikt hij al jaren een deel van de onverkochte oogst, de mest van nabije koeien en paarden en nu ook een deel van ons pulp. Met een biolabel zou dit niet zomaar mogelijk zijn, en zouden de strikte regels deze boer zijn passie indijken.

Category: 1. Sapjes

De sapjes blijven tot 4 dagen na levering goed indien koud (<6°) bewaard. Je kan de sapjes ook invriezen (liefst zo kort mogelijk na de levering) en tot 3 maand in de vriezer bewaren. Ontdooien kan onder stromend of in een kom warm water. Binnen 10min zijn de sapjes klaar om gedronken te worden. BELANGRIJK: Deze rauwe sapjes behandel je net als rauw vlees of vis, steeds gekoeld. Namelijk rauw sap bevat bacteriën die veel gezondheidsvoordelen hebben, maar bij opwarming boven 6°, kunnen ze de houdbaarheid drastisch verminderen. Steeds gekoeld bewaren is de boodschap, en zorg dat er steeds iemand aanwezig om de levering aan te nemen en meteen in de koelkast te plaatsen.

Category: 1. Sapjes

Er bestaan verschillende bewaartechnieken (pasteurisatie, pascalisatie,…) om verse producten langer te bewaren. Bij pasteurisatie worden producten snel verhit naar kookpunt om de bacteriën te vernietigen waardoor ze langer als een jaar goed blijven. Dus ook de goede bacteriën en voedingstoffen die juist zo’n gunstig effect op onze gezondheid hebben. Bij pascalisatie ofwel ook ‘HPP’ worden de producten onder heel grote atmosferische druk geplaatst zodat ook hierbij bacteriën vernietigd worden en de producten 2 weken tot 3 maand bewaard kunnen worden. Dit gebeurt zonder opwarming waardoor sapjes de claim koudgeperst kunnen dragen. Bedrijven zijn ‘nog’ niet verplicht dit te vermelden op de producten. Laat je dus niet automatisch bedriegen door de laag geprijsde sapjes en smoothies in de winkelrekken. Onze Filoesofie, vers van de pers, net zoals thuis. We gebruiken geen bewaartrucjes, werken niet met voorraad en persen enkel hetgeen besteld wordt.

Category: 1. Sapjes

For you te decide, bedenk wel dat er voor 1 sapje van 500ml al gauw 1kg fruit en groenten nodig is dat zorgvuldig geselecteerd, gewassen en ambachtelijk verwerkt wordt. Onze Filoesofie, eet/drink volgens het seizoen. Daarom doen we ons best om telkens een seizoenssapje samen te stellen om de algemene prijs te drukken

Category: 1. Sapjes

Load More