1. Sapjes

Ook wel cold pressed juice is een subtiele koude persing door middel van een ‘state of the art’ hydraulische pers, ook wel Cold Press genoemd. Deze manier van sapextractie zorgt ervoor dat al het goede zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten maximaal bewaard blijven. In tegenstelling tot sapcentrifuges & slowjuicers waar door de snelheid of extra wrijving warmte ontstaat zodat je sap sneller oxideert. Onze missie = het gezondste sap maken. De keuze was dus snel gemaakt.

Category: 1. Sapjes

De beste groenten & fruit komen uit eigen tuin, toch? Onze tuin is niet heel groot, daarom zijn we de unieke samenwerking aangegaan met Boer Bart uit Kontich. Deze fantastische boer verbouwt zijn grond op een duurzame, organische en traditionele manier. Dit wil zeggen traditioneel boeren met kennis van vroeger, met de handen in de grond en GEEN pesticiden. Dankzij Boer Bart hebben wij de echte smaak van groenten en fruit terug ontdekt.

Category: 1. Sapjes

Eerlijk is eerlijk: Op Boer Bart zijn veld staan er momenteel nog geen sinaasappelbomen en er groeit ook geen ananas, die juist zo’n heerlijke toets aan de sapjes geven. 😉 Gezien onze Filoesofie volledige transparantie is, geven we graag mee dat groenten zoals boerenkool, spinazie, venkel, selder, rode biet, gele biet, spitskool, tomaat, komkommer, munt, etc… bijna heel het jaar rond vers geoogst kunnen worden mits goede planning door Boer Bart. Voor de overige groenten & fruit richten wij ons tot Belorta ( Belgisch grootste coöperatieve groente- en fruitveiling gelegen in St-Katelijne Waver en tevens Europees marktleider waar lokale boeren onder strenge voorwaarden hun hoogst kwalitatieve oogst aanbieden)

Category: 1. Sapjes

‘s Avonds levert Boer Bart zijn verse oogst aan die de volgende ochtend meteen tot sap geperst wordt. Diezelfde avond of de dag nadien levert onze sapjesman meteen uit waarna de sapjes nog 4 dagen (in de koelkast < 6°) of 3 maand (in de vriezer < -18°) bewaard kunnen worden. Met heel veel trots kunnen zeggen, dat deze korte cyclus van het veld tot de consument UNIEK is. Fruit en groenten via de groothandel of supermarkt leggen een veel langere weg af waardoor het voedingsgehalte beduidend lager ligt en er houdbaarheidstrucjes worden toegepast.

Category: 1. Sapjes

Onze Filoesofie is om de gezondste sapjes te persen met de gezondste en zoveel mogelijk lokale producten tegen een betaalbare prijs. Daarom zullen we steeds de meest hoogwaardige ingrediënten kiezen vaak met biolabel maar ook niet altijd. De keuze om niet een 100% biolabel na te streven is omdat we geloven dat vb. biologisch ingevlogen venkels uit Italië via de gespecialiseerde biologische groothandel niet perse gezonder, of ecologischer zijn dan de groenten van Boer Bart zijn veld. Het is Boer Bart zijn echte passie om de meest gezonde & heerlijke groenten te kweken. Hij heeft geen ambitie om een streng biolabel na te streven omwille van de strenge regulaties. Als meststoffen voor zijn akker gebruikt hij al jaren een deel van de onverkochte oogst, de mest van nabije koeien en paarden en nu ook een deel van ons pulp. Met een biolabel zou dit niet zomaar mogelijk zijn, en zouden de strikte regels deze boer zijn passie indijken.

Category: 1. Sapjes

De sapjes blijven tot 4 dagen na levering goed indien koud (<6°) bewaard. Je kan de sapjes ook invriezen (liefst zo kort mogelijk na de levering) en tot 3 maand in de vriezer bewaren. Ontdooien kan onder stromend of in een kom warm water. Binnen 10min zijn de sapjes klaar om gedronken te worden. BELANGRIJK: Deze rauwe sapjes behandel je net als rauw vlees of vis, steeds gekoeld. Namelijk rauw sap bevat bacteriën die veel gezondheidsvoordelen hebben, maar bij opwarming boven 6°, kunnen ze de houdbaarheid drastisch verminderen. Steeds gekoeld bewaren is de boodschap, en zorg dat er steeds iemand aanwezig om de levering aan te nemen en meteen in de koelkast te plaatsen.

Category: 1. Sapjes

Er bestaan verschillende bewaartechnieken (pasteurisatie, pascalisatie,…) om verse producten langer te bewaren. Bij pasteurisatie worden producten snel verhit naar kookpunt om de bacteriën te vernietigen waardoor ze langer als een jaar goed blijven. Dus ook de goede bacteriën en voedingstoffen die juist zo’n gunstig effect op onze gezondheid hebben. Bij pascalisatie ofwel ook ‘HPP’ worden de producten onder heel grote atmosferische druk geplaatst zodat ook hierbij bacteriën vernietigd worden en de producten 2 weken tot 3 maand bewaard kunnen worden. Dit gebeurt zonder opwarming waardoor sapjes de claim koudgeperst kunnen dragen. Bedrijven zijn ‘nog’ niet verplicht dit te vermelden op de producten. Laat je dus niet automatisch bedriegen door de laag geprijsde sapjes en smoothies in de winkelrekken. Onze Filoesofie, vers van de pers, net zoals thuis. We gebruiken geen bewaartrucjes, werken niet met voorraad en persen enkel hetgeen besteld wordt.

Category: 1. Sapjes

For you te decide, bedenk wel dat er voor 1 sapje van 500ml al gauw 1kg fruit en groenten nodig is dat zorgvuldig geselecteerd, gewassen en ambachtelijk verwerkt wordt. Onze Filoesofie, eet/drink volgens het seizoen. Daarom doen we ons best om telkens een seizoenssapje samen te stellen om de algemene prijs te drukken

Category: 1. Sapjes

2. Levering

De koude korte keten is een enorme uitdaging op logistiek vlak. Onze Filoesofie is ‘pay for what you get’ en daarom hebben wij het ‘melkboer-principe’ heruitgevonden, maar dan met sapjes. Namelijk door een vaste ronde te volgen kunnen we de prijs drukken en al vanaf 30€ gratis verzenden. Voor kleinere bestellingen zien we ons echter wel genoodzaakt 7€ aan te rekenen.

Category: 2. Levering

De sapjesman toert voorlopig rond in de postcodes binnen de driehoek Mechelen-Antwerpen-Lier. Er wordt druk naar een oplossing gezocht voor de juicelovers buitenaf.

2000 ANTWERPEN
2018 ANTWERPEN
2020 ANTWERPEN
2030 ANTWERPEN
2060 ANTWERPEN
2100 Deurne
2110 WIJNEGEM
2140 Borgerhout
2150 BORSBEEK
2160 WOMMELGEM
2170 Merksem
2500 LIER
2530 BOECHOUT
2531 Vremde
2540 HOVE
2547 LINT
2550 KONTICH
2550 Waarloos
2570 DUFFEL
2600 Berchem
2610 Wilrijk
2620 HEMIKSEM
2627 SCHELLE
2630 AARTSELAAR
2640 MORTSEL
2650 EDEGEM
2660 Hoboken
2800 MECHELEN
2800 Walem
2840 Reet
2840 RUMST
2845 NIEL
2850 BOOM
2860 SINT-KATELIJNE-WAVER
Category: 2. Levering

Momenteel kan je kiezen voor levering ‘s avonds recht van de pers op maandag- en donderdagavond tussen 19-22u, of overdag van 8-16u op dinsdag en vrijdag.

Category: 2. Levering

Ben je constant ‘on the move’? Kies dan zelf je tijdstip en selecteer 1 van onze pick up partners uit de lijst op de checkout-pagina.

Category: 2. Levering

3. Sappenkuur

Vasten maakt reeds duizenden jaren deel uit van verschillende Oosterse en Westerse culturen. En met een reden. Periodiek vasten heeft immers een positieve impact op onze gezondheid. Namelijk door de opname van vaste voeding tijdelijk te onderbreken komt onze spijsvertering even tot rust en gaan de lichaamscellen als het ware in ‘repair-modus’. Zeker vandaag is dit aangeraden omdat we vaak (chemisch) bewerkt voedsel binnen krijgen en onze spijsvertering zwaar onder druk staat.

Category: 3. Sappenkuur

Gedurende 1 of meerdere dagen drink je enkel verse groentensapjes en neem je geen vaste voeding op. Tijdens de reinigende processen van een tijdelijke detox verbeteren de algehele vitaliteit en kan je zien als een sleutel tot een gezond en gebalanceerd leven.

Volgens veel experts kunnen ontgiftingskuren helpen bij het versterken van je immuunsysteem en bij het voorkomen van bepaalde langdurige en ernstige ziektes. Ons hedendaagse dieet bevat immers te veel dierlijke eiwitten, koolhydraten, e-nummers, bestrijdingsmiddelen, suiker, zout, verzadigde vetten, cafeïne en alcohol. De inname van deze stoffen kan zorgen voor grote veranderingen in ons interne ecosysteem.

Door te sapvasten herstel je de balans door het lichaam enkel te voorzien van meteen opneembare brandstof, micronutriënten zoals vitamines en mineralen, plantaardige vetten, eiwitten, en aminozuren. Je geeft jouw spijsvertering even de nodige rust en je lichaam doet de rest 🙂 Namelijk je geeft je lichaam de mogelijkheid om via lever, nieren en galblaas gifstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Over het algemeen geeft een detox-kuur je vitaliteit een boost en vermindert het je behoefte aan snacks, alcohol en snoep en het kan zelfs een positieve invloed hebben op je slaapritme.

Category: 3. Sappenkuur

Sommige mensen ervaren lichte hoofdpijn of kunnen zich lichtjes misselijk voelen tijdens het vasten. Dit is normaal en we raden aan om ook zoveel mogelijk water of kruidenthee tussendoor te drinken. Belangrijk is dat je het rustig aan doet tijdens het vasten, zodat je lichaam het reinigingswerk voor jou kan doen. Een leuk nevenverschijnsel is dat je soms ook overtollig gewicht kwijtspeelt 🙂

Category: 3. Sappenkuur

Een geslaagde D(etox)-Day start je door ‘s morgens bij het ontwaken een deel (naar smaak) Toni-shot te verdunnen met lauw fleswater en dit te nuttigen op je nuchtere maag. Als ontbijt eet (drink) je een sapje naar keuze, om 10-11u nog een sapje, eentje als middageten, als 4-uurtje en tenslotte het laatste sapje als avondeten (idealiter niet later dan 19u). Neem voldoende rust, ga op tijd slapen en begin de volgende ochtend meteen na ontwaken een deel van jouw Toni-shot. Proficiat je hebt er een 24u D-Day opzitten!
🙂

Ga je voor meerdere dagen? Herhaal. Vergeet zeker niet de sapjes in de koeling te bewaren bij max 6°c en vermijd sport en zware inspanningen tijdens deze dagen.

Happy D-tox!

D-Day 24u-schema:

  • Sap 1: Toni-shot 275ml: Na ontwaken een deel verdunnen met lauw mineraalwater
  • Sap 2: Ontbijt
  • Sap 3: 10-11u
  • Sap 4: Middageten
  • Sap 5: 4-uurtje
  • Sap 6: Avondeten (liefst niet na 19u)
  • Op tijd gaan slapen en volgende ochtend overige helft van Toni-shot met lauw mineraalwater.

ps: Houdt je sapjes gekoeld voor optimaal behoud van de voedingstoffen, nuttig de dag voordien en nadien geen zware maaltijden, drink tussendoor voldoende water (kruidenthee mag ook), neem voldoende rust en take it smoothie.Wij adviseren je om niet langer dan 5 dagen doorlopend te sapvasten zonder akkoord of begeleiding van je arts.

Category: 3. Sappenkuur

Kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of herstellende zijn van een zware zwangerschap, eetstoornis gepaard met ondergewicht, in geval van zware medicatie. Bij twijfel consulteer dan je arts.

Category: 3. Sappenkuur

4. Gezonde producten

Waterkefir is een gezonde, frisse en lichtbruisende drank die ook veel vitamines, mineralen, essentiële aminozuren en bijzonder veel probiotica bevat. Deze verfrissende lokale & ambachtelijk gefermenteerde drank is een natuurlijke bron van goede bacteriën. Een boost voor je immuniteit, verbetert je darmflora zodat je voedingsstoffen (van vb verse sapjes) beter kan opnemen. Bovendien helpt het een opgeblazen gevoel te kalmeren en je lichaam te ontgiften. Een klein wonder in een flesje…

De basis voor deze drank is water met daarbij waterkefirkorrels, wat zuur zoals citroen, wat gedroogde vruchten of iets van suikers. Na het fermentatieproces zullen er alleen nog restsuikers inzitten, maar je kunt ook alleen gedroogde vruchten gebruiken. De kefir voedt zich door de suikers en de citroen die aan het water toevoegt. Na het fermentatieproces van ongeveer 48 uur heb je een licht tintelende drank. Waterkefir bevat ook rechtsdraaiende melkzuurbacteriën en gisten, en ook de vele vitaminen, mineralen en essentiële aminozuren. Waterkefir kan sporen van alcohol bevatten door het fermentatieproces, dat is meestal niet meer dan 0,2% (cfr een rijpe banaan).

5. Duurzaamheid

Filoes staat dicht bij de natuur in directe samenwerking met de boeren. Duurzaamheid is dan ook erg belangrijk voor ons en daarom kiezen we voor voedselveilige en 100% gerecycleerde R-Pet flesjes. Het proces van Pet-recycleren heeft momenteel dan ook de laagste ecologische voetafdruk. Glas recycleren vraagt immers veel energie door de hoge temperaturen en ook glas dat herbruikt wordt moet op hoge temperaturen industrieël voedselveilig gereinigd worden waarbij veel water en detergent wordt gebruikt. Om maar te zwijgen van het dubbel transport een hoger gewicht van glas. Dan zijn er tegenwoordig er ook bio-plastics vervaardigd van oa maïszetmeel maar helaas zijn deze alternatieven ook dit niet duurzaam.

Voor ons is het daarom heel belangrijk dat de flesjes correct gerecycleerd worden via de blauwe PMD-zak.

Category: 5. Duurzaamheid

Een deel van onze pulp wordt verwerkt in onze gezonde snacks zoals de energieballetjes en ons Filoeke. Er gaat ook een deel naar de boerderij waar het als veevoeder gebruikt wordt voor gezonde beestjes ;-). Onze boer herbruikt het ook vaak als meststof, ideaal voor de teelt van onze groenten en de cirkel is rond.

Category: 5. Duurzaamheid

Load More